Skip to content Skip to footer

Blog funerar

Întrebări frecvente

Organizarea înmormântării începe din clipa constatării decesului. Pregătirile de înmormântare se realizează cu ajutorul firmei de pompe funebre, astfel încât să aveți toate cele necesare priveghiului și înmormântării. Citiți pe larg toate detaliile despre ce presupune organizarea unei înmormântări.
Ajutorul de deces este o bonificare primită din partea Casei Naționale de Pensii Publice, bonificare care are rolul de a atenua cheltuielile de înmormântare. Pentru a accesa ajutorul de deces, ai nevoie de o listă de acte. Vezi lista completă, precum și cum se obține ajutorul de deces.
Ajutorul de deces e 6095 lei în anul 2022, sumă care a crescut față de anul 2021. Pentru persoanele neasigurate, ajutorul de deces este 2550 lei.
Prețul unui sicriu este determinat de tipul de lemn folosit, de finisajul ales și de accesoriile adăugate. Puteți alege din catalogul de sicrie unul din cele aproape 40 de modele, în funcție de bugetul și preferințele dumneavoastră.
Mărimea sicriului depinde de măsurile persoanei decedate și de cele ale locului de veci. Ne ocupăm noi de măsurători la momentul îmbălsămării, însă sunt și alte detalii de luat în considerare atunci când vreți să alegeți corect sicriul pentru înmormântare.
Bărbații și femeile ar trebui să îmbrace haine sobre și decente atunci când participă la o înmormântare. Deși ținuta nu este obligatorie și pentru copii, este recomandat ca aceștia să urmeze exemplul părinților și să adopte o vestimentație închisă la culoare. Citiți mai multe despre cum să te îmbraci când participi la o înmormântare și care este codul vestimentar indicat în această situație.
Pentru pregătirea persoanei trecute în neființă, avem nevoie de ținuta în care urmează să fie înmormântat, căci după îmbălsămare depunem defunctul în sicriu, pentru slujba de priveghi. Mai mult decât atât, avem nevoie și de câteva acte din partea aparținătorilor pentru a demara procedurile de înhumare. Vedeți lista completă a documentelor pe care trebuie să le puneți la dispoziția firmei de pompe funebre.
În funcție de relația pe care ați avut-o cu persoana decedată, doliul de ține un an sau 40 de zile. Perioada de doliu se ține după cum poate și preferă fiecare persoană, căci e alegerea fiecăruia cum decide să se refacă după pierderea suferită și să se roage pentru cei care au trecut în lumină. Citiți totul despre doliu în articolul nostru.
În religia creștină, priveghiul se ține pentru ca familia și cei apropiați să se roage pentru sufletul celui adormit, deoarece el (sau ea) nu mai are acum șansa. Citiți pe larg despre rolul priveghiului și unde se ține.
Nimeni nu ar trebui să își pună această întrebare, dar din păcate, este inevitabilă. Pentru a începe demersurile unei înmormântări, trebuie să contactați un medic constatator și o firmă de pompe funebre. Sever Funerare pune la dispoziția dumneavoastră non-stop un medic constatator, astfel că pregătirile pot începe fără întârziere. Va fi necesar să alegeți un sicriu, hainele de înmormântare ale defunctului, meniul pentru pomană și să discutați cu rudele pentru a anunța trecerea în neființă. Trecerea în neființă a cuiva este copleșitoare, citiți pe larg despre etapele pe care trebuie să le urmați atunci când moare cineva apropiat.
Repatrierea decedaților se face respectând legislația țării în care are loc decesul, dar și normele internaționale. Folosim mașini autorizate pentru acest tip de curse, astfel că păstrăm siguranța personalului și integritatea persoanei trecute în neființă. Pe larg, totul despre repatrierea decedaților.
Costul transportului funerar se stabilește în funcție de distanța de călătorie și pașii legali pe care trebuie să îi respectăm. Transportul funerar internațional va fi mai costisitor decât transportul funerar local, căci implică eforturi mult mai mari. Contactați-ne pentru a discuta pe larg cazul dumneavoastră și pentru a emite o ofertă de preț.
Dacă nu sunteți familiar cu obiceiurile funerare care se respectă în zona dumneavoastră, preotul care va oficia înmormântarea vă poate pune în temă cu acestea. Am scris despre 11 obiceiuri funerare și semnificația lor. Unele obiceiuri provin din învățămintele creștinești, altele sunt superstiții păgâne. Decideți pe care doriți să le respectați în funcție de importanța lor pentru dumneavoastră.