Skip to content Skip to footer

Cum alegeți firma de pompe funebre la care să apelați?

Organizarea unei înmormântări nu este ceva cu care suntem, sau ar trebui să fim obișnuiți. Deși dureroasă, realitatea este că mulți dintre noi vom fi puși în fața unei situații în care va trebui să ne ocupăm de demersurile unei înmormântări.
În momentele dificile puteți găsi adesea alinare în cei de lângă dumneavoastră, însă aveți nevoie și să colaborați cu profesioniști care să vă susțină deciziile organizatorice și să vă sfătuiască în legătură cu pașii pe care îi aveți de urmat. Dacă nu ați mai lucrat niciodată cu o firmă de pompe funebre, poate fi copleșitor să alegeți firma potrivită în momentul în care o persoană dragă trece în neființă.

De ce să apelați la o firmă de pompe funebre?

Vă ușurează munca

O firmă de pompe funebre are scopul principal de a vă ușura munca. Atunci când trebuie să organizați o înmormântare, sunt multe lucruri de pus la punct: de la depunerea dosarului pentru ajutorul de deces până la procurarea sicriului și pregătirile pentru pomană. Rolul unei firme de pompe funebre în acest proces este să preia o mare parte din responsabilitățile care altfel ar cădea de umerii dumneavoastră și să facă toate drumurile necesare pentru a asigura toate cele necesare înmormântării.

Vă poate da sfaturi în legătură cu obiceiurile funerare

O firmă de pompe funebre cu experiență cunoaște foarte bine obiceiurile funerare și vă poate sfătui în legătură cu ele. Personalul firmei vă poate vorbi despre ce se face și ce nu se face în mod tradițional la o înmormântare și la priveghi, astfel încât puteți evita momentele jenante și criticile din partea familiei care ține la datinile creștinești.

Vă ajută cu documentele necesare

Firma de pompe funebre are competența necesară să întocmească și să depună dosarul pentru obținerea ajutorului de deces și a certificatelor necesare înhumării. Nu este necesar să faceți drumuri și să așteptați la cozile instituțiilor în momentele în care suferiți și aveți nevoie să îi plângeți pe cei pierduți.

Vă pune la dispoziție produsele funerare și accesoriile de care aveți nevoie

O firmă de pompe funebre cu o gamă largă de produse funerare vă poate pune la dispoziție toate cele necesare: de la lumânări și batiste până la sicriu și coroane funerare. Astfel, puteți achiziționa dintr-un singur loc toate produsele pentru înmormântare, lucru care vă va salva timp și energie.

Sunt autorizate să realizeze îmbălsămarea și transportul funerar

Potrivit normelor tehnice și sanitare publicate în Monitorul Oficial, îmbălsămarea este obligatorie dacă serviciul religios se ține cu sicriul deschis sau dacă transportul funerar se face pe o distanță mai mare de 30 km, iar acesta se face numai de către personal specializat care posedă competențe specifice domeniului serviciilor funerare. Mai mult decât atât, transportul funerar poate fi făcut numai cu autovehicule special amenajate în acest scop, care respectă condițiile impuse de lege. Așadar, pentru aceste activități este obligatorie intervenția unei firme de pompe funebre.

Testimoniale Sever Funerare

Vă mulțumesc pentru toate serviciile prestate și profesionalismul de care a-ți dat dovadă. In momentele grele prin care am trecut, e liniștitor să ști că cineva se ocupă de toata organizarea și serviciile care sunt necesare la astfel de ceremonii.

Suteu David

Google

Eu sunt foarte mulțumită de Sever funerare.Tocmai mi-am luat rămas bun de la bunica mea și am trecut cu bine peste acest moment greu datorita acestor OAMENI din aceasta echipa care s-au ocupat de tot ceea ce tine de o înmormântare. BRAVO VOUA

Adriana Anghel

Google

Când viața te pune la grea încercare, cei pe care te poți baza, te ajută să treci mai ușor peste acele momente. Când tata a plecat dintre noi, Sever Servicii Funerare a fost un sprijin de nădejde pentru noi, adevărați profesioniști în domeniu. Vă mulțumim pentru tot.

Dorin Matei

Google

Am fost foarte multumita de serviciile prestate de Firma Sever . Un ajutor in momentele dificile prin care am trecut. Va multumesc din suflet si va recomand serviciile cu toata increderea! Inclusiv catering-ul a fost excelent.

Cristina Chira

Google

Cum alegeți firma de pompe funebre potrivită?

E important să găsiți oameni pe care vă puteți baza

În momentele grele, în care aveți nevoie de sprijin, e important să aveți în jur oameni în care aveți încredere și pe care vă puteți baza. O firmă de pompe funebre nu o să vă ofere alinarea familiei, însă aveți nevoie să fie o echipă cu simțul responsabilității și cu empatie, astfel încât să vă fie de ajutor atunci când îi solicitați.

Citiți recenziile din mediul online

Dacă nu v-a fost recomandată o firmă de pompe funebre de către cineva cunoscut, puteți să consultați recenziile din mediul online al firmelor de pompe funebre. Aceste recenzii pot fi un indicator potrivit al calității serviciilor unei firme de pompe funebre. Nu vă rezumați doar la consultarea notei generale, ci luați-vă câteva minute și citiți părerea celor care au lucrat în trecut cu firma respectivă.

Căutați o imagine clară a serviciilor și a produselor funerare

Asigurați-vă că firma de pompe funebre cu care urmează să colaborați are o imagine clară asupra serviciilor și produselor pe care le oferă. Dacă informațiile pe care le primiți din partea lor sunt confuze sau contradictorii, acesta poate fi un semnal de alarmă. Buna organizare și atenția la detalii ar trebui să se răsfrângă asupra modului de comunicare și relaționare cu solicitanții.

Căutați o gamă de produse și servicii funerare complete

Firma de pompe funebre cu care alegeți să colaborați ar trebui să asigure produse și servicii funerare complete, non-stop. Acest lucru e important din două puncte de vedere: în primul rând, contactați o singură echipă pentru tot ceea ce aveți nevoie în cadrul înmormântării, iar acest lucru vă va permite să petreceți mai mult timp cu familia, în liniște; în al doilea rând, e important ca serviciile să fie non-stop, deoarece e posibil să aveți nevoie de asistență sau consultanță la ore târzii din noapte, iar unele chestiuni nu vor putea suferi amânare.

Consultați pozele din mediul online și puneți întrebări

Acordați atenție pozelor din mediul online pe care firma de pompe funebre le are. Pare o firmă care folosește recuzită modernă, curată? Studiați flota auto de care dispune firma de pompe funebre, puneți întrebări despre modul în care fac transportul funerar și repatrierea decedaților, despre măsurile de protecție pe care le iau pentru personalul lor, dar și pentru sicriu. Toată activitatea lor ar trebui să fie transparentă și să vă ofere un sentiment de siguranță, iar răspunsurile la întrebări ar trebui să vină natural și nu în mod evaziv.

O firmă serioasă nu lasă detalii la voia întâmplării

Am menționat analizarea firmei de pompe funebre în mediul online. Încercați să asimilați imaginea de ansamblu pe care firma de pompe funebre o creează. Detaliile nu ar trebui lăsate la voia întâmplării, iar acest lucru poate fi identificat prin website-ul pe care îl au, prezența pe platformele sociale, discuțiile celor care au apelat deja la firma respectivă și pozele pe care le puteți găsi, asociate firmei. Dacă pozele sunt reale, se va putea observa cu ușurință etica de lucru a firmei de servicii funerare, sau lipsa acestia. Ordinea și aspectul îngrijit trebuie să se regăsească în toate elementele care poartă amprenta firmei – de la locație și autovehicule până la personal și căile de comunicare.

De ce să alegeți Sever Funerare?

Gamă completă de servicii și produse funerare

Înțelegem pe deplin nevoile familiilor îndoliate, iar pentru acest fapt am adăugat mereu servicii și produse astfel încât acestea să se poată sprijini pe noi întru totul. Suntem prezenți alături de cei care ne solicită încă de la constatarea decesului (pe care o oferim non-stop) și până la organizarea mesei de pomenire. La nevoie, suntem pregătiți să ne ocupăm și de repatrierea decedaților. Mulți aparținători care ne contactează sunt implicați în organizarea unei înmormântări pentru prima dată, astfel că îi ghidăm prin proces și îi ajutăm la fiecare pas.

Experiență vastă în domeniu

Susținem persoanele îndoliate încă din anul 2001, iar în cei peste 20 de ani de activitate am asistat peste 2000 de familii. Empatia și responsabilitatea ne-au ghidat activitatea, și ne mândrim cu faptul că am învățat câte puțin despre demnitate de la fiecare aparținător pe care l-am întâlnit în toți acești ani. Am înțeles nevoile și doleanțele lor și ne-am propus să fim mai buni, în plan profesional dar și personal, cu fiecare înmormântare organizată.

Opinia publicului

Unii dintre aceia care au lucrat cu noi și-au luat câteva momente pentru a ne scrie câteva cuvinte frumoase pe platformele pe care suntem prezenți. Dovada stă în multitudinea de recenzii Google, dar și în recenziile de pe Facebook. Deși ne întâlnim cu familii care trec prin momente dificile, scopul nostru e de a le crea o experiență pozitivă în colaborarea cu noi și de a le onora încrederea pe care ne-o oferă.

Mențiuni pe site-uri recunoscute în domeniul funerar

Experiența acumulată în timp în domeniul serviciilor funerare ne-a adus, pe lângă aprecierea celor care ne-au solicitat, și mențiuni din partea unor website-uri recunoscute la nivel local, precum cluj.info, respectiv la nivel național, site-ul Condoleanțe. Acest lucru ne sugerează că eforturile noastre sunt vizibile și ne încurajează să ne continuăm activitatea păstrând calitatea înaltă a serviciilor.

Atenția la detalii și grija față de cei care ne solicită

Nu lăsăm nimic la voia întâmplării, căci atenția la detalii este unul din principiile noastre. Atunci când organizăm o înmormântare, prioritizăm grija față de cei care ne solicită fără a compromite respectul cu care tratăm defunctul. Familia celor trecuți în neființă este greu încercată în acele momente, așa că noi considerăm că este de datoria noastră să le aducem puțină liniște și mângâiere.
Alegerea unei firme potrivite de pompe funebre pare un lucru dificil, căci e greu să ne gândim la ziua în care am pierde pe cineva drag. Cu toate acestea, credem că e important să aveți toate informațiile necesare la îndemână, pentru acele clipe în care va trebui să le parcurgeți și să luați decizii.
Deși toate detaliile pot fi copleșitoare, vrem să încheiem acest articol cu o vorbă bună: atunci când pierdeți pe cineva drag, nu sunteți singuri. Oferim asistență și consultanță, empatizăm cu dumneavoastră și înțelegem caracterul delicat al momentului.

Servicii funerare complete, din 2001