Skip to content Skip to footer

Totul despre repatrierea decedaților

Trecerea în neființă a unei persoane dragi este un lucru dificil, dar este cu atât mai greu dacă decesul se petrece departe de familie, fără a avea șansa de a fi împreună înainte de sfârșit.
Pentru a reuni persoanele trecute în lumină cu familia îndurerată, Sever Funerare oferă servicii funerare care includ transportul local, național și internațional al decedaților. Dacă decesul se produce în altă țară, transportul funerar se mai numește și repatrierea persoanelor decedate.

Cum se face repatrierea decedaților?

Repatrierea persoanelor decedate se face în condițiile legale ale țării în care se produce decesul și în conformitate cu regulile internaționale aplicabile.
Decesul se declară autorităților din țara în care s-a produs, care vor elibera documentația necesară. Consulatul sau ambasada României din respectiva țară va elibera pașaportul mortuar necesar pentru a trece granițele. De regulă, instituțiile României din străinătate colaborează cu firmele de pompe funebre, astfel încât procesul de repatriere a decedaților să fie cât mai facil și rapid.
Transportul funerar se face numai cu mașini omologate și autorizate în acest sens, astfel încât corpul neînsuflețit nu poate fi adus de către oricine. Condițiile impuse de legislația internațională au fost gândite astfel încât să asigure protecția părților implicate și integritatea persoanei decedate.
Nu este necesară deplasarea unui membru al familiei din țară, căci noi putem coordona tot procesul de repatriere, dar trebuie să știți că aveți dreptul la asistență consulară în cazul unui deces în altă țară din partea autorităților române.

Testimoniale Sever Funerare

Vă mulțumesc pentru toate serviciile prestate și profesionalismul de care a-ți dat dovadă. In momentele grele prin care am trecut, e liniștitor să ști că cineva se ocupă de toata organizarea și serviciile care sunt necesare la astfel de ceremonii.

Suteu David

Google

Eu sunt foarte mulțumită de Sever funerare.Tocmai mi-am luat rămas bun de la bunica mea și am trecut cu bine peste acest moment greu datorita acestor OAMENI din aceasta echipa care s-au ocupat de tot ceea ce tine de o înmormântare. BRAVO VOUA

Adriana Anghel

Google

Când viața te pune la grea încercare, cei pe care te poți baza, te ajută să treci mai ușor peste acele momente. Când tata a plecat dintre noi, Sever Servicii Funerare a fost un sprijin de nădejde pentru noi, adevărați profesioniști în domeniu. Vă mulțumim pentru tot.

Dorin Matei

Google

Am fost foarte multumita de serviciile prestate de Firma Sever . Un ajutor in momentele dificile prin care am trecut. Va multumesc din suflet si va recomand serviciile cu toata increderea! Inclusiv catering-ul a fost excelent.

Cristina Chira

Google

Când se face repatrierea decedaților?

Procedurile pentru transportul funerar internațional se demarează imediat după ce ne contactați și ne dați toate detaliile. Înțelegem cât de vitală este fiecare zi în aceste situații și facem tot ce ne stă în putere pentru a reuni familia îndoliată cu cei pe care tocmai i-au pierdut cât mai repede cu putință. Ne dorim să aveți suficient timp la dispoziție pentru a vă lua rămas bun. Transportul funerar se face în condiții speciale, păstrând sicriul la temperaturi scăzute pentru o conservare prelungită a corpului.

Cât durează repatrierea decedaților?

Efectuăm transportul funerar în cel mai scurt timp, însă distanța este factorul principal care afectează timpii de călătorie. Odată ce avem detaliile și documentația necesare pentru a efectua transportul, ne deplasăm înspre țara din care ridicăm trupul neînsuflețit. Colaborarea autorităților și eliberarea documentelor care stau în responsabilitatea lor este un alt factor definitoriu. Călătoria înspre România durează un timp direct proporțional cu distanța de la care aducem defunctul.

Cât costă repatrierea decedaților?

Prețul pentru transportul funerar internațional este stabilit în funcție de distanța la care se află trupul neînsuflețit, dar și de procedurile necesare prin care trebuie să trecem pentru a repatria decedatul. O parte din costurile repatrierii vor fi suportate din ajutorul de deces. Ne puteți contacta non-stop pentru a discuta despre costurile repatrierii decedaților din Italia, Spania, Franța, Marea Britanie sau orice altă țară.

În concluzie

Vă stăm la dispoziție cu consultanță privind organizarea unei înmormântări, servicii și produse funerare, un catalog de sicrie cu aproape 40 de modele diferite, precum și sfaturi privind priveghiul și doliul.
Sperăm ca acest articol să vă fie de folos și să ofere claritate dacă vă aflați în situația nefericită de a vă ocupa de înmormântarea unei persoane, însă dacă aveți neclarități sau doriți să vă luăm această povară de pe umeri, vă stăm la dispoziție non-stop.
De peste 20 de ani suntem aproape de familiile îndurerate și îi reunim cu cei pe care i-au pierdut în altă țară.

Servicii funerare complete din 2001